EUR 1.9558
USD 1.6714
CHF 1.8118
GBP 2.1501
CNY 2.4516
you tube
mobile version

1 млрд.лв. за очуждени имоти за АМ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млрд.лв. за очуждени имоти за АМ

mail09:05 | 19.02.2019прегледи 497 коментарикоментари 0


Над 1 млрд. лв. ще трябва да отдели държавата, ако се вземе решение да бъдат изкупени терени по Черноморското крайбрежие, които попадат в частни имоти. Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос на журналисти в парламента, съобщи БТА.

"Нека да попитаме българските граждани искат ли в пясъците на Черноморието да изтече една магистрала и над 1 млрд. лв. да бъдат дадени за изкупуване на тези терени", коментира Аврамова. Тя обясни, че всички тези терени са попаднали в частни ръце в периода 2006 - 2007 г. чрез заменки или връщане на собственици като земеделски земи, впоследствие обаче са променили предназначението им и попадат в урбанизирани територии с разрешение за строеж.

Има терени, в които дюните са малка площ, тогава за мен е неоправдано от терен 4 декара да отчуждим 100 квадрата дюни, защото останалата част на терена остава с възможност за строеж, посочи министърът. Тя допълни, че такъв е случаят с терен на плажа Корал. За този терен има заповед за спиране на строителство от 2014 г. от МОСВ, тази заповед е потвърдена от ВАС и в момента там не може да се строи, каза Аврамова. Не са стартирали никакви процедури по екологичното законодателство, за да се получи разрешение и отпадане на тази заповед, допълни тя.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg