EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

„Аурубис“ въвежда стандарта The Copper Mark

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Аурубис“ въвежда стандарта The Copper Mark

mail09:15 | 30.07.2020прегледи 553 коментарикоментари 0


Международната група за производство на метали „Аурубис“ (Aurubis AG) започва процедура на сертифициране по новия международен стандарт The Copper Mark. „Аурубис България“ АД, която стопансива медодобивния завод на Групата в Средногорието, е първата металургична компания, която ще се присъедини към стандарта.

The Copper Mark е нов стандарт за медодобивната индустрия. Създаден е, за да гарантира отговорно производство по веригата на стойността в сегмента. The Copper Mark е разработен от Международната асоциация за мед (International Copper Association) със съдействието на 25 компании от целия свят, базиран е на Целите за устойчиво развитие (Sustainable Development Goals) на ООН и е обявен на 30 март 2020 г. За сертифициране по стандарта първоначално могат да кандидастват компании от веригата на доставки до етап производство на рафинирана мед - рудници, обогатителни комплекси, металургични производства. По-нататък ще бъдат оценявани производители на медни продукти до етап краен клиент. Оценяването се извършва по 32 международно признати критерия за устойчивост: опазване на околната среда, здавословни и безопасни условия на труд, права на човека, отношения с общностите, корпоративно управление.

„За нас е предизвикателство да бъдем първото металургично производство, което започва сертифициране по критериите на стандарта The Copper Mark. Целта ни е, чрез независимо външно оценяване, „Аурубис България“ да удостовери устойчивостта на производството си – област, в която вече сме добре позиционирани“, каза Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД.

„Аурубис България“ АД пописа Писмо за ангажименти, с което започва процеса на сертифициране по стандарта The Copper Mark. Съгласно процедурата, през следващите шест месеца компанията ще извърши самооценяване за покриване на критериите. В рамките на 12 месеца след подписването ще бъде направена независимата оценка от външни одитори. Компанията ще разполага с една година, за да отстрани възможни недостатъци, установени по време на одита. Независимото външно оценяване за подновяване на сертификата ще се извършва на всеки три години.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg