EUR 1.9558
USD 1.6679
CHF 1.8136
GBP 2.1728
CNY 2.3881
you tube
mobile version

Цени на цигари & алкохол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цени на цигари & алкохол

mail19:04 | 26.06.2019прегледи 1292 коментарикоментари 0


Цените на храните, алкохолните и безалкохолните продукти в ЕС варират в широки граници. С най-ниски такива се отличава Румъния, където средните цени на хранителните продукти възлизат на 66%, а с най-високи цени се откроява Дания – 130% от средните за ЕС.

У нас, цените на храните и напитките са третите най-ниски в ЕС – при ниво от 76% от средните за ЕС, като с по-ниски цени се отличават Румъния и Полша – съответно 66 и 69%.

По отношение на различните категории продукти, в България най-евтини, в целия ЕС, са цените на цигарите. Българите ядат второто най-евтино месо, след румънците, както и вторите най-евтини хлебни и зърнени хранителни продукти.

Като цяло цените на храните неалкохолните напитки в страната ни са вторите най-евтини.

По отношение на алкохолните напитки, страната ни си поделя мястото за най-евтини такива в ЕС, заедно със северната ни съседка – Румъния.

Дания е следвана от Люксембург и Австрия по отношение на високи цени, като и в двете страни цените са средно при 125% от тези в ЕС. 

Специално цигарите в България са били четири пъти по-ниски в сравнение със страната, където цената им е била най-висока – Великобритания, сочи още статистиката на Евростат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg