EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

ЦГМ: Тестове на новата билетна система

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЦГМ: Тестове на новата билетна система

mail11:10 | 02.09.2019прегледи 382 коментарикоментари 0


Новата билетна система в градския транспорт на София ще заработи в края на следващата година. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на Център за градска мобилност (ЦГМ) Християн Петров. До края на август течеше пилотното внедряване на част от компонентите на системата във всички типове превозни средства.

„Подписахме договора през декември месец миналата година. В момента тече т.нар. етап "пилотно внедряване. След като бъдат тествани функциите на системата във всеки един тип транспорт, ще се премине към цялостно внедряване във всички над 1300 надземни превозни средства и метрото“, обясни Петров.

Тестове ще се правят на базовите функции на системата като валидиране на карта и издаване на билет от водача. В края на миналата година бе подписан договорът за изграждането на електронната билетна система за градския транспорт в столицата. След обжалване на търга на всички възможни нива бе избран първият в класирането – консорциум „Си Ен Си София тикетинг систем“, в който влизат българските технологични компании „Компютърнет сървисиз“ и „Тикси“ и турското дружество „Асис Електроникс“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg