EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Хаос Груп дарява 200 000 лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хаос Груп дарява 200 000 лв.

mail20:01 | 25.03.2020прегледи 9591 коментарикоментари 0


Българската софтуерна компания Хаос Груп (Chaos Group) дарява 200 000 лв. за закупуването на животоспасяваща техника и консумативи, необходими на болниците за справяне с епидемията от Covid-19 в България. Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от служителите на компанията в София, които подеха инициативата за дарителска кампания в подкрепа на болниците и техните екипи. Дарението се осъществява с посредничеството на Фондация BCause, партньор на кампанията #ЗаДоброто срещу Covid-19 в България. Фондацията получава ежедневно информация за нуждите на широк кръг лечебни заведения в страната и съдейства за поръчката и доставката на необходимите техника и материали.

С дарената сума от компанията е предвидено закупуването на няколко респираторни апарата за болници, както и защитно облекло и консумативи за медицинските екипи. Апаратурата ще бъде доставена на болниците спрямо актуалните нужди към момента на поръчката, като координацията на доставката ще бъде извършена от Фондация BCause. В края на м. март за същите цели ще бъде насочена и сумата, дарена от служителите на компанията, която се събира в момента.

            ----------------------------

Хаос Груп (Chaos Group) e българска компания, световен лидер в областта на компютърната графика, с офиси в София, Лос Анджелис, Токио и Сеул. В офиса на компанията в София работят над 300 професионалисти. През 2017 г. основният продукт на компанията V-Ray и неговият създател Владимир Койлазов бяха отличени с технологичен Оскар от Американската филмова академия за принос в развитието на киноиндустрията. Хаос Груп разработва технологии, които помагат на дизайнери и архитекти да създават фотореалистични образи и анимация в сферата на дизайна, телевизията и филмите. Софтуерните продукти и съпътстващите услуги, предоставяни от компанията, се използват ежедневно в цял свят от водещи студия за дизайн, архитектурни компании, рекламни агенции и компании за визуални ефекти.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg