EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Фирми:БФБ с нов индекс, Payhawk Green

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:БФБ с нов индекс, Payhawk Green

mail13:05 | 14.09.2023прегледи 773 коментарикоментари 0


Payhawk, глобалната платформа за управление на бизнес разходите, обяви "Payhawk Green" - новите функции, които помагат на компаниите да вземат по-устойчиви решения, свързани с фирмените разноски. Функциите са достъпни за всички клиенти без допълнително заплащане.

Във все по-голяма степен компаниите желаят - а същевременно от тях се и изисква - да станат по-устойчиви и прозрачни по отношение на своя въглероден отпечатък и усилията им за устойчивост.

Например скоро компаниите ще трябва да спазват законодателство като директивата на ЕС относно отчитането на предприятията във връзка с устойчивостта (CSRD) и британската рамка за опростено отчитане на енергията и въглерода (SECR).

2025 г. ще бъде първата финансова година, през която компании с повече от 250 служители и нетен оборот от €40 млн. ще трябва да изготвят отчети съгласно CSRD. Според изчисленията над 50 000 дружества ще трябва да докладват за емисиите си от обхвати 1, 2 и 3.

Емисиите от обхват 3 са всички непреки емисии, които възникват във веригата на стойността, като например бизнес пътувания, транспорт, горива или капиталови стоки. Често те са най-големият източник на въглеродни емисии, а в същото време са и най-трудните за проследяване от страна на компаниите поради това, че са непреки и сложни за управление.Това разказва Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk,

---------------------

Българската фондова борса стартира нов борсов индекс, beamX, съставен от компании на пазара за растеж beam.
Съветът на директорите на Борсата одобри първите емисии, които ще бъдат част от базата на новия индекс.
Официално той ще започне да се изчислява от 18 септември.

Началнатастойност ще бъде 100 пункта.
В beamX  ще бъдат включени първите 10 компании от пазара за малки и средни
фирми, класирани по следните 4 критерия с еднаква тежест:
• пазарна стойност на фрий-флоута
• брой сделки и оборот за последните 6 месеца
• брой акционери

Пазар beam стартира в началото на 2021 г. като от тогава успя да привлече 16 дружества, които набраха над 50 млн. лв. Успешните публични  предлагания са сигнал, че инвеститорите припознават пазара като атрактивна възможност засвоите инвестиции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg