EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Финансови къщи с регистрация в НАП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансови къщи с регистрация в НАП

mail07:20 | 05.09.2014прегледи 1171 коментарикоментари 0


Финансовите къщи, които търгуват с валута в брой, трябва да се регистрират в НАП до края на септември, напомнят от пресцентъра на приходната агенция. Изискването беше въведено с промени във Валутния закон заради практиката някои финансови къщи да търгуват с валута без да се съобразяват с изискването за разлика в курсовете не по-голяма от 5 на сто от фиксинга на БНБ. Заобикалянето на
закона беше възможно заради различния правен режим на обменните бюра и финансовите къщи и факта, че НАП няма право да контролира дейността на финансовите къщи. С промените, приети в началото на годината, тази практика ще бъде преустановена, допълват от НАП.
По действащата нормативна уредба обменните бюра могат да търгуват валута по курс, различаващ се с не повече от 5 на сто от фиксинга на Българската народна банка за деня.
От НАП припомнят още, че за всяка сделка по обмяна на валута трябва да се издава документ. Сигнали за нарушения при обмяната на валута могат да се подават на цената на градски разговор на телефон 0700 18 700 или чрез електронна поща infocenter@nra.bg.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg