EUR 1.9558
USD 1.6103
CHF 1.7734
GBP 2.2734
CNY 2.4959
you tube
mobile version

Училищни директори с мениджмънт обучение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Училищни директори с мениджмънт обучение

mail06:10 | 10.09.2019прегледи 475 коментарикоментари 0


24 училищни директори от София и София област бяха обучени от големи международни компании как да управляват екипите си. Първото издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ беше организирано от сдружение „Образование България 2030“ и Българския форум на бизнес лидерите.

Академията се проведе в партньорството и с домакинството на Хюлет Пакард Ентърпрайз и Кока-Кола ХБК България. Професионалисти на мениджърски позиции от двете компании споделиха опит и добри практики с директорите. Комуникация в екипа, управление на времето и задачите и разрешаване на конфликти бяха само част от темите, през които преминаха участниците.

Това е един от първите опити в България, в които експерти от бизнеса обучават училищни директори как да управляват екипите си. Целта е да се разбере дали практиката бизнесът да обучава училищни директори е успешна, за да бъде предложена като мярка, която държавата или бизнеса биха могли да подкрепят по-мащабно в бъдеще.

Академията ще продължи и в следващите месеци с последващи срещи между директорите и бизнеса. Тяхната цел е да се подпомогнат директорите да приложат добрите практики в училище и да се оцени дали инструментите, които бизнесът използва, са полезни и за директорите в дългосрочен план.

„Мениджърска академия за училищни директори“ се финансира от Българския форум на бизнес лидерите и е под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg