EUR 1.9558
USD 1.6236
CHF 1.7724
GBP 2.2518
CNY 2.5017
you tube
mobile version

Три нови локомотива в движение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Три нови локомотива в движение

mail10:00 | 15.02.2021прегледи 313 коментарикоментари 0


Нови три локомотива Смартрон бяха доставени и БДЖ ги включи в съставите на влакове, които пътуват до три гранични града в страната. Първите тестови пътувания на новите локомотиви се извършват днес до Русе и Видин, както и утре до Кулата.

Новите три локомотива Смартрон ще носят имената на следващите владетели от историята на България, които са хан Крум, хан Омуртаг и хан Пресиян.

Припомняме, че БДЖ вече разполага с три локомотива Смартрон, които се движат в съставите на влакове по направленията София-Бургас-София, София-Варна-София и София-Свиленград-София. Всеки един от тях разполага със специфичен QR код, при сканирането на който чрез мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на когото е наименуван локомотива. Друга интересна подробност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една буква от глаголицата, които да напомнят за богатата история на България.

До края на годината за БДЖ ще бъдат доставени общо 15 локомотива Смартрон съгласно сключения договор с ДЗЗД „Сименс Трон”.

Доставката на нови локомотиви е част от плановете на БДЖ за модернизация и подобряване на предлаганата железопътна услуга./БДЖ


Тагове: БДЖ, локомотиви
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg