EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

ТЕЦ "Бобов дол" изкупува слама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТЕЦ "Бобов дол" изкупува слама

mail17:05 | 19.01.2021прегледи 323 коментарикоментари 0


ТЕЦ "Бобов дол" изкупува слама от земеделски производители от цяла България, съобщи изпълнителният директор на дружеството Любомир Спасов. Той допълни, че вместо фермерите да изхвърлят сламата по полето, могат да реализират доход, като я продадат. За нас тя не е непотребен продукт, а гориво за осъществяване на екологично производство на енергия, посочи Спасов, цитиран от 24 часа он лайн.

Шефът на теца обов добави, сламата се добавя към въглищата и обърна внимание, че е биомаса, която в Европа се смята за биогориво, чието използване е признато като изключително екологично. „Чрез използването на слама в енергийния микс на ТЕЦ "Бобов дол" намаляваме чувствително квотите за вредни емисии. Колкото повече слама се използва, толкова по-екологично работим", заяви Спасов.

За горенето на RDF той бе категоричен, че в теца не се ползва такова горива. Дружеството нямало намерение да нарушава законите, въпреки че инсталацията, в която са инвестирани 1 милион евро, стои неизползваема. Залагаме на зелената енергия и сламата е част от тези усилия, посочи Спасов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg