EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

С еврото ще привлечем инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С еврото ще привлечем инвеститори

mail16:05 | 18.02.2020прегледи 386 коментарикоментари 0


"Вероятно заради изнесените социологически данни, че повечето хора са против влизането в еврозоната и искат запазване на валутния борд", така проф. Валери Димитров - преподавател по банково право, коментира пред БНР заявеното от премиер Бойко Борисов, че само при пълен консенсус по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната ще се присъединим към нея. Той обясни, че е бил част от работната група, която е подготвяла законопроекта за БНБ, свързан с въвеждането на валутния борд:

"Този режим се оказа удивително успешен и осигури здрави пари. Българите свикнаха със здрави пари - техните спестявания и наличности в лева са непоклатими, инфлацията е нищожна. Това беше смисълът", заяви професорът.

В предаването "12+3" той заяви, че различните публикации, че цените ще се увеличат и спестяванията на хората ще се обезценят, са неверни слухове, които целят подвеждане. "Смятам, че хората се притесняват от отмяната на фиксирания курс", коментира Димитров.

По думите му твърденията на Стив Ханке, че след влизането на България в еврозоната българите ще загубят част от своите спестявания, не са верни. Проф. Димитров заяви, че България ще се появи на картата на глобалните инвеститори с влизането в еврозоната и решението за това е важен геополитически избор.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg