EUR 1.9558
USD 1.6530
CHF 1.8224
GBP 2.1559
CNY 2.4650
you tube
mobile version

С виенско кафе откриват сезона във Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С виенско кафе откриват сезона във Видин

mail12:40 | 23.03.2012прегледи 510 коментарикоментари 0


Официално откриване на новия туристически сезон организират Община Видин, Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите и Видинска света митрополия. Събитието ще се проведе под мотото „Вида, Кула и Гъмза – съвременна легенда без граници” – туристически дестинации от двете страни на границата и ще се реализира чрез Асоциацията на екскурзоводите в България. В програмата от петък до неделя са включени различни прояви, като посещения на исторически обекти, концерти и форуми от двете страни на границата- във Видин и сръбския град Зайчар.
40 представителите на туристическия бранш, бизнеса и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще бъдат посрещнати в петък с виенско кафе пред Художествената галерия в града под звуци на Симфониета- Видин. Същия ден те ще посетят крепостта Баба Вида и джамията на Осман Пазвантоглу и ще дегустират манастирски ракии ракии в Митрополитския комплекс. В събота на откритата сцена пред галерията ще бъде представена програма за откриването на сезона. От информационния център в сръбския град Зайчар ще бъдат представени хотели, ресторанти, винарни, атракциони и туристически продукти.Същия ден ще бъдат организирани и посещения на археологическия комплекс Феликс Ромулиана в Сърбия и музеите в Зайчар.
Заключителната среща по откриване на туристическия сезон ще е в неделя във Видин. На нея ще бъдат обсъдени идеи и съвети, конкретни делови предложения от туроператорите и ще бъдат представени модели за туристически пакети за уикенд почивки Видин – Зайчар, Видин – Крайова, Видин – Тимишоара и фестивала „Дунавски вълни” като възможност за туристическа програма през месец май.
Източник: радио Гама

Снимка: imagesfrombulgaria.com


Тагове: Видин, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg