EUR 1.9558
USD 1.6076
CHF 1.8089
GBP 2.1980
CNY 2.4847
you tube
mobile version

Сътрудничество между студенти-медици от Бургас и Израел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сътрудничество между студенти-медици от Бургас и Израел

mail18:08 | 16.10.2020прегледи 780 коментарикоментари 0


Университетът "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас ще си сътрудничи с университети в Израел чрез обмяна на преподаватели и практики. Това е договорено по време на среща между посланика на Израел у нас Йорам Елрон и ректора на висшето учебно заведение проф. Магдалена Миткова. Информацията е на пресцентъра на Община Бургас.
Посланникът е предложил от българска страна да бъде изготвен официален документ, в който да бъдат конкретизирани специалностите и експертите, които да участват в съвместната програма. Йорам Елрон е посочил, че за да не бъде отложен стартът й заради усложнената обстановката от Ковид-19, проектът може да започне чрез онлайн опциите, които предлагат електронните платформи.
Проф. Христо Бозов, декан на Факултета по Обществено здраве и здравни грижи към университета е акцентирал върху необходимостта от провеждане на обучителни курсове и тренинги за парамедици и осигуряване на Спешна помощ. Той е заявил желание и за обмяна на опит с водещи специалисти в областта на онкологията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 1344