EUR 1.9558
USD 1.6705
CHF 1.8103
GBP 2.1437
CNY 2.4534
you tube
mobile version

Създава се Глобален съвет за технологични и бизнес услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създава се Глобален съвет за технологични и бизнес услуги

mail18:45 | 20.07.2020прегледи 347 коментарикоментари 0


За първи път дванадесетте основни независими регионални организации от сектора на технологиите и бизнес услуги по целия свят се обединяват, за да създадат Глобален съвет за технологични и бизнес услуги (GT&BSC). Съветът ще представлява индустрията в световен мащаб. Организациите, представители на членове в съответните региони, както купувачи, така и доставчици на услуги, се обединиха, за да дадат глобален отговор на предизвикателствата и промените, породени от COVID-19 и да очертаят ясна визия за бъдещето на сектора.

В основаването на GT&BSC влизат секторните асоциации от България (покриваща и Балканите), Чехия, Египет, Индия, Латинска Америка, Латвия, Малайзия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Шри Ланка, Великобритания, САЩ и Украйна. Всички те колективно представляват интересите на над 10 000 организации, включително мултинационални и местни технологични компании, малки и средни предприятия, както и стартиращи фирми (стартъпи).

„Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) беше поканена като съосновател на GT&BSC, заради водещата си роля в развитието на „индустрията на знанието“ в България и на Балканите. Вярваме, че с участието ни в Глобалния съвет ще помогнем на целия регион да бъде припознат като предпочитана дестинация за инвестиции в разработването на услуги с висока добавена стойност.“, коментира Стефан Бумов, член на управителния съвет на AIBEST.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg