EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Създават се междуобластни транспортни схеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създават се междуобластни транспортни схеми

mail16:15 | 29.06.2020прегледи 204 коментарикоментари 0


Създават се междуобластни транспортни схеми, включващи автобусните линии от населени места на две съседни области, реши окончателно парламентът с приетите окончателно текстове от Закона за автомобилните превози.
Според приетите текстове междуобластната транспортна схема включва автобусните линии, свързващи населени места от две съседни области, с изключение на двата областни центъра и се утвърждава от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Георги Свиленски от БСП за България заяви, че от интерес на гражданите е създаването на нова Републиканска транспортна схема, а не въвеждането на ново понятие каквото била "междуобластна транспортна схема". Той призова депутатите да подкрепят предложението на комисията на второ четене да отпаднат въпросните текстове. Те обаче бяха приети с гласовете на 126 народни представители, от които 82 гласуваха "за", против бяха 42, а двама се въздържаха. В зала предложението на комисията на второ четене бе отхвърлено с гласовете на 54 депутати "за", 50 "против" и осем "въздържал се".
Свиленски посочи, че в свое становище НСОРБ също настоява за създаване на нова Републиканска транспортна схема, а не за въвеждането на междуобластни такива.
Димитър Данчев от левицата упрекна управляващите, че се прехвърлят отговорности и ангажименти от страна на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията към областните управители, без да се отчита дали те имат капацитет и финансов ресурс да възлагат междуобластни линии.
Колегата му Георги Свиленски заяви, че сега от Министерството на транспорта се опитват да замаскират своето бездействие от продължение на близо десет години, в което време само се говори за нова Републиканска транспортна схема.
В отрицателен вот колегата им Дора Янкова посочи, че транспортните фирми по места нямат капацитет да дадат транспортно обслужване, налага се кметските наместници да возят хората. По думите й само в област Смолян, в условията на коронавирус, почти всички села са свалили своята транспортна мрежа с решение на Общинските съвети. Ние създаваме прецедент хората да нямат възможности да се превозват. Направихме грешка с това гласуване, не направихме добро за хората, посочи Янкова.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg