EUR 1.9558
USD 1.6405
CHF 1.8066
GBP 2.1867
CNY 2.4940
you tube
mobile version

Соларна централа на покрива на детска градина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Соларна централа на покрива на детска градина

mail08:10 | 23.10.2020прегледи 493 коментарикоментари 0


В Пазарджик откриха новомонтирана фотоволтаична централа на покрива на детска градина „Валентина Терешкова“ . Фотоволтаичната централа ще служи за производство на електрическа енергия за собствени нужди на детската градина и генериране на излишната енергия в мрежата. Проектът е на стойност 45 000 лв. с ДДС безвъзмездно финансиране, предоставено от ЕVN България. Мощността на съоръжението е близо 30 kW (киловата). Изграждането на централата, която разполага с 96 отделни панела, отне 1 седмица. Съоръжението беше изградено от компанията в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „EVN за България“, която е насочена към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.

С реализирането на този проект значително ще се подобрят енергийните характеристики на детската градина, което ще доведе както до повишен комфорт за всички деца в детското заведение, както и до реална възможност за спестяване на разходи за енергопотребление. Компанията получи сертификат от община Пазарджик за инсталиране на съоръжението. Реализацията на проекта е в резултат от доброто сътрудничество между EVN България и община Пазарджик при създаването на модерни решения за нуждите на обществото.

Това е вторият подобен проект на EVN България в Пазарджик, където преди години компанията откри първата „енергийна“ детска площадка в България.

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg