EUR 1.9558
USD 1.6564
CHF 1.8081
GBP 2.1930
CNY 2.5040
you tube
mobile version

СГП поиска отвод на съдия по дело "Огнян Донев"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СГП поиска отвод на съдия по дело "Огнян Донев"

mail14:03 | 21.12.2015прегледи 3122 коментарикоментари 0


Софийската градска прокуратура (СГП) поиска отвод на съдия-докладчик по делото срещу бизнесмена Огнян Донев. От държавното обвинение се съмняват в безпристрастността на съдия Даниела Борисова, съобщи БНР.

Донев е обвинен за укриване на данъци за близо 63 милиона лева през 2007 година, когато е изпълнителен директор на "Елфарма". Заедно с него на съд беше изпратен и изпълнителният директор на "Телсо" Борис Борисов, укрил според държавното обвинение близо 7,5 млн. лева данъци от две сделки със "Софарма".

Разследването срещу Донев е от 2012 година. Обвинителният акт срещу него беше внесен в съда едва през юли тази година. На финала на законовия тримесечен срок съдията от Софийския градски съд Даниела Борисова върна делото на прокуратурата заради противоречив обвинителен акт, с което обаче не се съгласи Софийският апелативен съд. Според апелативните съдии Мария Митева, Алексей Трифонов и Христина Михайлова обвинението е ясно и точно, някои от изискванията на съдия Борисова са незаконосъобразни, а други - неправилни.

Позовавайки се на темповете, с които съдия Даниела Борисова е работила по делото "Донев - Борисов" и на становището на Апелативния съд, прокуратурата иска отвод на Борисова, подозирайки я в предубеденост или заинтересованост от изхода на делото, което пък създава опасност от постановяване на порочен съдебен акт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg