EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

САЩ: Рязък скок в потребителското доверие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Рязък скок в потребителското доверие

mail18:35 | 02.08.2019прегледи 441 коментарикоментари 0


Потребителските нагласи относно икономическото развитие на САЩ се подобриха рязко през юли до най-високо ниво в рамките на настоящата година, тъй като американците са отново оптимистично настроени за текущия и за бизнеса в бъдеще, както и по отношение на условията на трудовия пазар, показват резултати от последно проучване на компанията Conference Board.

Индексът на потребителското доверие скочи през юли до 135,7 пункта от 124,3 пункта през юни, докато осреднената прогноза на финансовите пазари беше за доста по-слаб индекс на ниво от 125,0 пункта. Това е най-високото ниво на индекса от началото на годината и не много далеч от 18-годишния връх през миналия октомври от 137,9 пункта.

Индексът, измерващ оценката на американските потребители за текущите икономически условия в страната (въз основна на тяхната оценка за текущите бизнес и условия на трудовия пазар), се повиши до 170,9 от 164,3 пункта през юни, докато индексът на потребителските очаквания за икономическата активност през следващите шест месеца (въз основна на краткосрочните бъдещи очаквания за доходите, бизнес и условията на трудовия пазар) нарасна още по-силно до 112,2 пункта от 97,6 пункта през предишния месец.

Засилването на потребителското доверие е доказателство, че то не изглежда засегнато от опасенията,. изразявани от Федералния резерв и от участниците на финансовите пазари, относно състоянието на американската икономика.

Процентът на потребителите, които определят като "добри" настоящите бизнес условия се увеличи през юли до 40,1% от 37,5% месец по-рано, докато процентът на американците, определящи бизнес условията като "лоши", се повиши по-слабо до 11,2% от 10,6 на сто.

Потребителските нагласи относно бъдещите бизнес условията в краткосрочен план са също по-оптимистични през юли, като процентът на анкетираните, които очакват подобряване на условията за бизнес през следващите шест месеца, се повиши до 24,0% от 19,1% през юни при намаляване до 8,7% от 12,6% на процента на тези, които прогнозират влошаване на бизнес условията в близко бъдеще.

Индексът на компанията Conference Board, определящ като "трудно" намирането на работа в САЩ, се понижи през юли до 12,8% от 15,8%, докато индексът, определящ като "изобилно" наличието на работни места, нарасна до 46,2% от 44,0 на сто./бНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg