EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Ръст на туристите между България и Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на туристите между България и Сърбия

mail11:05 | 03.07.2018прегледи 506 коментарикоментари 0


България и Сърбия показват стабилна тенденция на нарастване на обмена на туристи. През 2017 г. Белград е посетен от 1 млн. туристи, които са реализирали 2 млн. нощувки. От тях 39 хил. са гостите от България, които са прекарали средно ден и половина в града. Това показват данните на туристическата организация на Белград, съобщава БНР.

Ирена Алексич от организацията посочва: „Българските туристи са едни от най-желаните в Сърбия. Те често се връщат отново след посещението си в града и са в Топ 10 по численост сред останалите туристи. Нашата цел е да засилим този тренд на туристите от България“. Повечето българи организират индивидуално пътуванията си, затова вероятно броят им е по-голям от посочените статистически данни, предполагат туроператорите.

Сръбските туристи у нас също се увеличават с всяка година. България и Сърбия планират създаването на общ туристически продукт, който да предлагат на далечни пазари. Според Алексич, за да се привлекат китайските туристи, трябва да се направи обединено туристическо предлагане:

„И София, и Белград на този пазар не сме толкова познати. Ще представляваме нещо ново и интересно. Затова трябва да засилим работата по създаването на общ продукт и съм убедена, че ще имаме успех“. Туристическият бизнес от България и Сърбия поддържа активни контакти, посочва Байко Байков – председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

„Сръбските туристи са едни от желаните в България. Те ползват голямо разнообразие от нашите туристически услуги“, коментира той. Над 150 хил. нощувки реализират у нас сръбските туристи, което е сериозен потенциал и за в бъдеще, подчерта още Байков.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg