EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Роснефт и Лукойл намаляват износа през Черно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роснефт и Лукойл намаляват износа през Черно море

mail08:30 | 09.07.2024прегледи 453 коментарикоментари 0


Руските производители на петрол "Роснефт" и "Лукойл" ще намалят рязко износа на петрол от черноморското пристанище в Новоросийск през юли, казаха два запознати източника, след като компаниите възобновиха дейността си в своите рафинерии, предаде Ройтерс.

Комбинираните зареждания на петрол в Новоросийск от страна на "Роснефт" и "Лукойл" през юли ще спаднат с около 220 000 барела дневно в сравнение с миналия месец, показват изчисления на медията, базирани на пазарни данни.

Миналата седмица руското правителство реши да продължи неограничения износ на бензин през юли, намалявайки ограниченията за продажби на горива в чужбина, тъй като местните заводи в Русия произвеждат достатъчно петролни продукти, за да отговорят на пиковото сезонно търсене, въпреки поредицата от украински атаки с дронове срещу рафинерии.

Износът на "Роснефт" от Новоросийск се очаква да спадне от 1,06 милиона тона през юни до 0,62 милиона тона през юли, докато нейната рафинерия в град Туапсе се очаква да възобнови доставките на суров петрол този месец.

Износът на "Лукойл" от пристанището ще се намали от 0,58 милиона тона миналия месец до 0,19 милиона тона през юли, казаха източници.

"Лукойл" рестартира ключова част от оборудването за преработка на нефт - атмосферна дестилация на суров петрол (CDU-6) в своята рафинерия НОРСИ (NORSI), четвъртата по големина в Русия, след атака с дрон през март.

"Роснефт" и "Лукойл" не отговориха на исканията за коментар. Общите петролни товари в Новоросийск през юли беше определено на 1,8 милиона тона, което е спад от 2,9 милиона тона през юни.

Очаква се общият износ на петрол от Русия и транзитът на суровината от западните пристанища през юли да намалее на месечна база, на фона на по-високите мощности на рафинериите и обещанието на Москва към ОПЕК+ да се придържа към съкращенията на добива на петрол.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg