EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

РБИ: ЦИЕ остава с добри възможности

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

РБИ: ЦИЕ остава с добри възможности

mail07:40 | 08.07.2020прегледи 304 коментарикоментари 0


Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) публикува второто издание на своя Финтех атлас за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Документът предоставя задълбочен преглед на 19 финтех екосистеми в региона на ЦИЕ с данни за техния мащаб, най-важните компании и най-големите инвеститори в сектора, както и за готовността на населението да използва мобилно банкиране.

Финтех атлас 2019 поставя фокус и върху горещата тема за Отворено банкиране (Open banking) вследствие втората Директива за платежни услужи (PSD2) на ЕС. Наред с това, атласът предоставя и редица интервюта с предприемачи, основатели на финтех компании, представители на банки и експерти от различни организации, свързани с финтех сектора.

Големият потенциал на региона на ЦИЕ, вече доказан от първия Финтех атлас на РБИ, се потвърждава и в настоящото издание.

„Не просто отчитаме нарастващ брой на клиенти, които се интересуват от иновативни дигитални решения, а много пазари в ЦИЕ се превърнаха в истински финтех центрове. Това е видно от ръста на инвестициите във финтех сектора, както и от създаването на асоциации и акселераторски програми“, казва Кристиан Волф, ръководител Стратегически партньорства и екосистеми в РБИ.

Банката организира най-голямата партньорска програма за финтех компании Elevator Lab, която е ценен източник на информация за Финтех Атлас 2019.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 3166