EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Преброяват земеделските стопанства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преброяват земеделските стопанства

mail17:31 | 05.03.2019прегледи 492 коментарикоментари 0


Земеделските стопанства в страната ще бъдат официално преброени през 2020 г. Това решиха депутатите с приетия на второ четене Закон за преброяване на земеделските стопанства в Република България през 2020 г.

Анкетирането ще е в периода от 1 септември до 18 декември 2020 г. До 18 септември 2020 г. въвеждането на информация ще може да се извършва по интернет от земеделските стопани, които ще попълват електронен въпросник с помощта на уеббазирано приложение. В оставащия период данните ще бъдат събирани чрез интервю на място от анкетьорите, които ще попълват въпросника на хартиен носител или онлайн, съобщи БТА.

В преброяването ще се събират данни за земеделското стопанство, земеделския стопанин и управителя на земеделското стопанство, ползваната земя, отглежданите селскостопански животни, ползваната земеделска техника, работната сила и други доходоносни дейности в стопанството, подпомагането по мерките и подмерките от Програмата за развитие на селските райони, ползваните сгради за животни, управлението на оборския тор.

Организацията и ръководството на преброяването са възложени на министъра на земеделието, храните и горите, съвместно с областните управители и кметовете на общините. Предвидени са задължителни обучения на анкетьорите и контрольорите, с които ще се сключват граждански договори за изпълнение на дейности по преброяването. Контролът за изчерпателност и точност на информацията ще завърши три месеца след края на анкетирането.

Резултатите от преброяването ще бъдат публични.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg