EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Подобрение на бизнес климата в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подобрение на бизнес климата в Германия

mail18:40 | 26.02.2020прегледи 308 коментарикоментари 0


През февруари бизнес нагласите в Германия се подобриха изненадващо в резултат на по-позитивни нагласи за перспективите пред водещата европейска икономика, показва проучване на немския икономически институт Ifo, цитирано от "Ройтерс".

Индексът на института Ifo, определящ нивото на бизнес климата в Германия, се повиши през февруари до 96.1 пункта от 96 пункта през януари.

Индексът, измерващ текущите бизнес условия, се понижи през настоящия месец до 98.9 от 99.2 пункта месец по-рано, но в същото време индексът на Ifo института за бъдещите бизнес очаквания през следващите шест месеца нарасна през февруари до 93.4 пункта от 92.9 пункта през януари.

"Коронавирусната епидемия в Китай е възможна опасност за германската икономика, като към момента не лесно да се направи оценка на едно такова влияние. Ако епидемията от коронавирус се превърне в световна пандемия, Германия, като една експортна държава, ще бъде много силно засегната", коментира икономистът от института Ifo Клаус Волрабе.

Индексът на бизнес климата в промишлеността отбелязва подобрение за трето поредно тримесечие (до -1.3 от -1.6 пункта) благодарение на значително отслабване на песимистичните очаквания, но при влошаване на оценката на промишлените компании за текущото им представяне.

В същото време има нов спад на бизнес нагласите в сферата на услугите (до 17.3 от 18.8 пункта месец по-рано), тъй като доставчиците на услуги са по-малко доволни от сегашното си положение и са по-скептични по отношение на техния бизнес през следващите месеци.

Влошаване бележи и бизнес индексът в търговията (до 1 от 2.2 пункта), както и индексът, оценяващ нагласите в строителството (до 13.1 от 13.5 пункта).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg