EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Плащането на битови сметки в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плащането на битови сметки в ЕС

mail15:45 | 22.01.2020прегледи 879 коментарикоментари 0


Подобряването на условията на живот на хората и борбата с бедността и социалното изключване е централна част от политиките на Европейския съюз. Независимо от това, все още има домакинства в ЕС, които имат трудности да свържат целите си.

През 2018 г. почти 7% от домакинствата в ЕС не бяха в състояние да плащат комуналните си услуги (отопление, ток, газ, вода и т.н.) навреме, поради финансови затруднения. Този дял обаче намалява постоянно в ЕС като цяло от над 10% от домакинствата през 2013 г. Това показват данните на Евростат.
Домакинствата, по-специално тези с деца, имат трудности да плащат комунални услуги навреме.

В ЕС малко под 14% от домакинствата, състоящи се от един възрастен с деца, се сблъскват с подобни трудности през 2018 г. в сравнение с по-малко от 3% от домакинствата, състоящи се от двама възрастни (с поне един от тях 65 или повече години).

 Сред домакинствата с двама или трима възрастни и деца този дял е около 11%.
През 2018 г. над една трета от домакинствата в Гърция (36%) са имали проблеми с плащането на своите сметки за комунални услуги навреме през последните 12 месеца, като много домакинства са изправени пред подобни проблеми и в България (30%).

За разлика от тях, малко домакинства не са успели да платят своите комунални услуги навреме в Нидерландия, Чехия, Швеция и Австрия (всички около 2%).

Тези данни бяха събрани като част от годишното проучване на ЕС за доходите и условията на живот (EU-SILC).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg