EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Пещера продължава да санира жилищни блокове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пещера продължава да санира жилищни блокове

mail06:15 | 30.09.2019прегледи 394 коментарикоментари 0


В Пещера започва саниране на още два жилищни блока по Оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от пресцентъра на общината.
Със символична първа копка кметът Николай Зайчев е дал начало на строителните дейности.
Като кмет няма как да бъда недоволен първо от това, че екипът ми успя по най-бързия и най-добрия начин да подготви проектите за кандидатстване и в двата етапа на европейската програма. Имам вътрешната удовлетвореност от това, че стотици семейства в Пещера живеят в по-добри жилища, които са и по-икономични, а служителите в няколко администрации вече работят при съвременни условия, е казал кметът. Той е посочил още, че успоредно с повишаването на енергийната ефективност е подобрена и общата визия на Пещера.
В родопския град по Националната програма за енергийна ефективност са санирани шест големи жилищни блока, а със европейски средства са реновирани 43 жилищни сгради. До момента по Оперативната програма са обновени сградите на Общинската администрация, Районното управление на МВР, Пожарната, Ритуалната зала и Обединения детски комплекс. В момента се работи за повишаване на енергийната ефективност и на сградата на Социалния патронаж, където се помещава и Дневния център за деца и младежи с увреждания.Там ще бъдат монтирани фотоволтаични панели за производство на електроенергия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg