EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Печатарският бизнес с оборот = 726 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатарският бизнес с оборот = 726 млн. лв.

mail14:11 | 23.10.2015прегледи 1866 коментарикоментари 0


Печатарският бизнес бележи оборот от 726 млн. лв. годишно и реализира постоянен ръст. Това стана ясно по време на конференция „Ден на печатните технологии в съвременния свят – с мисъл за бъдещето“ на Съюза на печатарската индустрия в България. От бранша отчитат увеличение на оборотите и търговията на произведените в България хартия и картон, независимо от повишаването разходите за суровини, транспорт и енергия.

Освен ръста в обемите, на пазара се наблюдават и нови технологични решения, дължащи се на „миграцията” на читатели от хартия към интернет. Същевременно, хартията продължава да измества найлона в резултат от стремежа към по-екосъобразно производство. С промяна на изискванията на потребителите към опаковките, се наложи да се променят и печатарските технологии. Днес потребителите искат по-цветни опаковки, с повече снимки, а задоволяването на тези желания означават разходи, по-кратки периоди на изпълнение и отговор на изискванията за опазване на околната среда.

Според Людмил Стойчев, бизнес анализатор в CBN, в сектора са регистрирани 943 компании, които са предимно малки и средни предприятия./ИАНМСП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg