EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отпадане на роуминга - без преподписване на договори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отпадане на роуминга - без преподписване на договори

mail08:05 | 20.05.2017прегледи 1748 коментарикоментари 0


Новите правила за роуминга ще бъдат въведени чрез промяна в общите условия на мобилните оператори. Затова Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва преглед на всички условия, при които дружествата в сектора предоставят телекомуникационни услуги на своите клиенти, съобщиха от пресцентъра на КЗП.
Председателят на КЗП Димитър Маргаритов е съобщил, че телекомите са длъжни да уведомят потребителите за тези промени, а единият от тях вече го е сторил. Отпадането на роуминга не налага преподписване на действащите договори или сключване на анекси към тях, е посочил Маргаритов и е призовал мобилните оператори да бъдат коректни и да не злоупотребяват на тази основа. По думите на Маргаритов потребителите по никакъв начин не могат да бъдат задължени да се обвържат с нов срочен договор трябва да бъдат внимателни, ако към тях се отправя апел за много изгодни условия. Председателят на КЗП е припомнил, че
след изтичането си срочният договор се трансформира в безсрочен и може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие.
Потребителят има право в офиса на мобилния оператор да не подпише клаузата, по силата на която договорът започва да действа веднага. Може да го вземе, да го прегледа на спокойствие вкъщи и ако установи, че нещо не е наред, в 7-дневен срок да го развали без каквито и да било последици от финансов или някакъв друг характер, е обяснил Маргаритов.
В началото на месеца във връзка с предстоящия летен сезон комисията е започнала проверки по Черноморието.
През лятото комисията ще има виртуални приемни, в които туристите ще могат да получат консултация или да подадат сигнал, по който да бъде извършена проверка.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg