EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Открита е процедура по несъстоятелност на "Полимери" АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Открита е процедура по несъстоятелност на "Полимери" АД

mail10:03 | 16.05.2017прегледи 760 коментарикоментари 0


В Окръжен съд – Варна е открита процедура по несъстоятелност на „Полимери“АД от 12.12.2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лв.

Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на  средствата, постъпили от  осребряване на част от имуществото  на дружеството. Съобразно съдебния акт е предвидено удовлетворяване на вземанията на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност) в пълен размер.  

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“АД (в несъстоятелност) срещу „Полимери инвест“АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд – Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще  бъдат изплатени на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност).

Източник: Окръжен съд Варна


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg