EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Общини: Ямбол, В.Търново, Г.Оряховица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Ямбол, В.Търново, Г.Оряховица

mail18:20 | 05.01.2021прегледи 255 коментарикоментари 0


През новата 2021 година в Ямбол ще започне изпълнението на мащабни инфраструктурни проекти, съобщи кметът на общината Валентин Ревански.
Министерският съвет отпусна на областната многопрофилна болница "Св.Пантелеймон" първия транш за довършването на новата сграда на лечебното заведение на стойност 13.5 милиона лева. Обявена е обществената поръчка за избор на изпълнител.
Обект с национално значение е и пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол, чийто строителство е завършено и вече е започнало изпитанието на съоръженията.
През последните два месеца на миналата година община Ямбол получи финансова подкрепа за изграждането на три значими инфраструктурни проекта в размер на 7 340 560 лева. Ще бъде извършен основен ремонт на спортната зала "Диана" на стойност четири милиона лева; ремонт и реконструкция с изграждане на велоалея и тротоари на главна артерия в града на стойност 2 400 000 лева; предвидени са и 950 000 лева за изграждането на нови тротоари в кварталите.
След защитата на два проекта пред Министерство на образованието и науката започва основна реконструкция на детска градина "Пролет" на стойност 600 000 лева, както и разширение и реконструкция на ОУ"Д-р Петър Берон" за близо два милиона лева.
------------------

Община Велико Търново извади за продан шест затворени селски училища и бивш пионерски лагер. Началните цени започват от 17 000 до 405 000 лева, като част от сградите са в лошо състояние. За продан са планирани школата в селата Пчелище, Войнежа, Плаково, Присово и Никюп. Единствено за училището в Присово е поставено условие пред бъдещия инвеститор имотът да се развива като старчески дом. В най-лошо състояние е 200-годишното килийно училище в Плаково. Започва процедурата за продажба чрез приватизация и на бившия пионерски лагер във Вонеща вода. През тази година от продажби и разсрочени плащания са постъпили 1,6 милиона лева.

-------------------

Започна ремонтът на Градската градина в Горна Оряховица. В обновяването му ще бъдат вложени 1,5 млн. лв., като средствата са по проект “По-добра паркова среда в гр. Г. Оряховица”, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж”. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1,3 млн. лв., а останалите 221 052 лв. са осигурени от националния бюджет. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца, считано от 09.07.2020 г. Ремонтът на парка е възложен след общесътвена поръчка на фирма “Джамбо 33” – В. Търново, авторският надзор ще се изпълнява от Обединение ДЗЗД “Г. Оряховица 2015-2020”, гр. София. Упражняването на строителния надзор е възложен на “Бул Строй Контрол Енженеринг/БСК Инженеринг” АД, гр. София.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg