EUR 1.9558
USD 1.6711
CHF 1.8306
GBP 2.1628
CNY 2.4905
you tube
mobile version

Общини: Силистра, Перник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Силистра, Перник

mail08:15 | 24.09.2020прегледи 605 коментарикоментари 0


Първа копка за строителството на социални жилища бе направена в Силистра, съобщиха от общината. Проектът на стойност над 1 327 000 лева е по ОП "Региони в растеж".
Предвижда се строителство на сграда на пет нива с 16 жилища. Отоплението на сградата ще бъде с природен газ. В сутерена й са разположени индивидуални складови помещения, помещение за колички и велосипеди, общо мазе и малък общ склад за инвентар. Към входа на сградата няма стъпала, а асансьорна кабина ще се изгради съгласно изискванията за достъп на хора с увреждания. Проектът предвижда 223 квадратни метра площи за озеленяване.

--------------------

Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Перник е натрупала задължения в размер на 1 432 026 лв. , съобщи Андрей Павлов - председател на временна комисия за финансовото състояние на здравното заведение. Комисията трябва да обсъди и внесено инвестиционно намерение относно бъдещето на болницата.
За съжаление инвестиционното намерение цели скрита приватизация, заяви Павлов. По думите му дейността на потенциалния инвеститор е свързана с пътно-строителни машини, а не, както твърди, с менажиране на медицински заведения. Според Павлов най-удачният вариант за излизане от тежкото финансово състояние на здравното заведение е процедурата за финансово оздравяване.
Най-много са задълженията към НАП - 427 438 лв. Съветникът Денислав Захариев посочи, че в новия бюджет догодина могат да се предвидят средства за погасяване на задълженията към доставчици, които са 260 000 лв. и да се договори разсрочване на задълженията към местния и републикански бюджети.
Становището на временната комисия ще бъде представено пред общинския съвет на 25 септември.
Болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник е бивш профилакториум, строен от мината в подножието на местната планина Голо бърдо. Той е с разгъната застроена площ 10 000 кв. м и над 25 дка двор. Здравното заведение е отворило врати през 1959г. като база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация в столичния квартал "Овча купел". Сега тук се лекуват болни от инсулт, инфаркт, посттравматични състояния и др.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg