EUR 1.9558
USD 1.6076
CHF 1.8089
GBP 2.1980
CNY 2.4847
you tube
mobile version

Община Търговище вдига таксите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Търговище вдига таксите

mail13:10 | 25.09.2020прегледи 587 коментарикоментари 0


Подготвят се промени в общинската наредба за таксите и цените на услугите в Търговище. Проектът за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права е публикуван в уебсайта на Община Търговище, съобщиха от пресцентъра.
С една от промените се въвеждат преференциални цени за ползването на новите тенис кортове от деца и ученици. За ползване на игрищата в делнични дни до 17.00 ч. те ще заплащат 8 лв. на час, вместо досегашните 12 лв. Картата за 10 часа ползване на кортовете за тях ще струва 70 лв., вместо 110 лв.
Друга от промените предвижда ползването на общинските паркинги да е безплатно за автомобилите с електрически двигатели.
С промените ще стане възможно и наемането на залите в Художествена галерия "Н.Маринов". За час ползване на първа зала ще се заплащат 202 лв., а за зала 2 - 101 лв.
Срокът за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми обекти се удължава от 7 на 30 дни. Причината е, че е необходимо заявленията да се разглеждат от Общинския експертен съвет по устройство на територията. Издаването на разрешение за поставяне на фургони, павилиони и други, изискващи проект, ще струва 80 лв. Разрешението за обекти и съоръжения със схема за разполагане или ситуация, както и за рекламни и информационни елементи, елементи на градското обзавеждане и други, ще струва 60 лв.
Всички нови текстове, както и мотивите към проекта за изменение на Наредбата, са публикувани за обсъждане в уебсайта на Община Търговище и в Портала за обществени консултации, конкретизират от администрацията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg