EUR 1.9558
USD 1.6530
CHF 1.8224
GBP 2.1559
CNY 2.4650
you tube
mobile version

Нови правила при шофьорските курсове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови правила при шофьорските курсове

mail15:50 | 18.10.2011прегледи 1450 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес даде официален старт на новата система за провеждане на теоретични изпити за шофьорска книжка.
Новият начин за провеждане на изпитите е поредната стъпка за подобряване на безопасността по пътищата и борбата с корупционните практики. Това каза министър Ивайло Московски. По думите му системата ограничава субективния фактор и възможността за манипулиране на резултатите. Това е вторият етап на процеса след като през миналата година монтирахме камери в помещенията, където се провеждат теоретичните изпити и бяха осигурени мобилни камери за контрол на практическите изпити, каза още министър Московски.
От днес проверката на изпитните тестове ще се извършва на компютър с интернет, скенер и баркод четец, а не по шаблон както бе до сега. Всеки тест е запечатан в индивидуален плик с холограмни стикери, които се разрушават при отваряне. Всяка листовка ще бъде с различна комбинация от въпроси. Въпросите в изпитните тестове са намалени от 60 на 45 като се въвеждат повече от един верен отговор. Към всеки въпрос ще има легенда с информация колко са верните отговори. Решените листовки веднага се проверяват от мобилното изпитно устройство, което ги регистрира в системата. Кандидатите могат да се запознаят с резултатите веднага и имат възможност да ги видят на интернет сайта https://avtoizpit.com, като въведат номера от предоставения им ваучер. Автомобилна администрация дава възможност на всеки да види решения от него тест на място в изпитния център.
Електронната проверка на теоретичните изпити на кандидатите за водачи е част от цялостната политика на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за въвеждане на електронни услуги приоритетно в сферите от голям обществен интерес – там, където трябва да бъде премахната корупцията и където може да се пестят средства и време на гражданите и бизнеса. Тя е част от услугите предоставени от Електронното правителство.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg