EUR 1.9558
USD 1.6452
CHF 1.7764
GBP 2.2569
CNY 2.5096
you tube
mobile version

Нивомери срещу сивата икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нивомери срещу сивата икономика

mail16:20 | 20.01.2012прегледи 856 коментарикоментари 0


Поставянето на нивомери и електронни фискални устройства в бензиностанциите са част от мерките срещу сивата икономика, каза министърът на икономиката енергетиката и туризма Трайчо Трайков във времето за парламентарен контрол, съобщава БТА. Той беше попитан от депутата Михаил Миков за нормалното снабдяване с горива на населението от Видинска област и от депутата Антон Кутев - за осигуряване на снабдяването с горива за населението на общини, в които малките бензиностанции ще трябва да преустановят дейността си.
Според Миков в пет от общо 11 общини във Видинска област няма да има нито една бензиностанция, ако бъдат затворени малките обекти заради изискването да бъдат поставени нивомери в техните резервоари. Антон Кутев каза, че нивомерите струват поне осем хиляди лева, а печалбата на тези обекти годишно е под тази сума. Касовите апарати на бензиностанциите, поставени миналата година, според Кутев са стрували по шест хиляди лева.
Михаил Миков смята, че политиката на правителството е за подкрепа на "едрите играчи" в бизнеса и ще остави много от общините без бензиностанции. Това ще накара хората да зареждат от варели, туби и цистерни вместо от бензиностанции, каза Миков. Човек, който зарежда за 10-15 лева, няма да мине 50-60 километра, за да си сипе гориво в колата, посочи Миков.
По информация на Националната агенция по приходите след въвеждането на електронни фискални устройства през 2011 година оборотите на малките бензиностанции са нараснали с 10 % спрямо 2010 година, каза още Трайчо Трайков. Абсурдно е да се смята, че всички малки бензиностанции ще затворят заради нивомерите в танкерите за гориво, каза още министърът.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg