EUR 1.9558
USD 1.6530
CHF 1.8224
GBP 2.1559
CNY 2.4650
you tube
mobile version

Най-купуваните продукти за офиса & училище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-купуваните продукти за офиса & училище

mail17:05 | 25.08.2020прегледи 677 коментарикоментари 0


С наближаването на новата учебна година, eBay разкрива кои са най-предпочитаните от българите офис консумативи и училищни пособия. По време на пандемията значително са се увеличили продажбите на артикули, свързани с обучението и работата вкъщи. Статистиката показва, че потребителите на практика създават офиси и класни стаи в домашни условия с всичко - от модерните технологи до чиновете и столовете.

От началото на тази година към момента най-купуваните артикули от България са мобилни телефони и смартфони и слушалки, последвани от лаптопи и нетбуци, както и USB флашки, таблети и четци за електронни книги. В последната категория българите изглежда предпочитат таблетите с Android. За периода август - ноември миналата година продажбите на мобилни и смартфони са се увеличили с 25% в сравнение с предходните четири месеца през 2019 г. (от април до юли), като Apple iPhone е начело на класацията.

Тази година продажбите на лаптопи и нетбуци в България отбелязват ръст от +7% за февруари в сравнение със същия месец на предходната година, а водещите в категорията марки са Dell, Lenovo и HP. Само за месец август 2019 г. увеличението в категорията е +25% спрямо същия месец на предходната година. Лаптопите и нетбуците са сред най-предпочитаните артикули купувани от българите, отчитайки постоянен растеж на продажбите през последните четири години.

Категорията USB запаметяващи устройства отбелязва +12% увеличение през октомври 2019 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Освен това, от септември до ноември 2019 г. има увеличение с +16% при слушалките, докато таблетите и четците за електронни книги са отбелязали ръст от +8% през тези месеци в сравнение със същия период на предходната година. Тази тенденция на стабилно увеличаване на покупките може да се обясни с подготовката за новата учебна година както в училище, така и в университета.

Говорейки за обучение, не можем да пропуснем и категорията Раници и чанти с огромното ѝ разнообразие от артикули и цени на платформата.  Българските родители подготвят не само учениците с удобни чанти, но и малчуганите, които все още са в детската градина, с най-различни раници с любими герои от “Замръзналото кралство”, Мики Маус и Хари Потър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg