EUR 1.9558
USD 1.7262
CHF 1.7999
GBP 2.1866
CNY 2.4342
you tube
mobile version

Москва - с най-висок стандарт в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Москва - с най-висок стандарт в Русия

mail17:40 | 19.02.2020прегледи 386 коментарикоментари 0


Москва постигна високи показатели в класацията на руските региони по отношение на качеството на живот поради динамичното развитие на икономиката, каза за РИА Новости Денис Тихонов, ръководител на отдела за икономическа политика и развитие на града.
Експертите на RIA Rating подготвиха  осма поред оценка на качеството на живот в руските региони.

Първите позиции все още се задържат от Москва, Санкт Петербург и Московска област. Това трио от региони е начело в списъка от много години с високи оценки, досега недостижими за останалите.  "Качеството на живота на московчани е неразривно свързано със състоянието на градската икономика, което миналата година продължи да се развива динамично. От 1 януари 2020 г. приходите от бюджета на Москва надхвърлят два трилиона 630 милиарда рубли, почти 11% повече, отколкото година по-рано", каза Тихонов.
Според него фиксираната инвестиция за деветте месеца на 2019 г. нараства с 10,6% и възлиза на 1,6 трилиона рубли. Реалната заплата в Москва през последните десет месеца нарасна с 3,8%.
„Ръстът на икономиката на столицата дава възможност на града да инвестира в човешки капитал, да увеличи заплатите и социалните придобивки, да подобри наличието на медицински и образователни услуги, да изгради ново жилище, да развие транспортни и обществени пространства и да въведе стандарти, удобни за хората“, обясни той.
Тихонов добави, че участието в оценките е важно за Москва, тъй като позволява, от една страна, да оценява постиженията на града в различни области, а от друга, да показва точки на растеж и да определя бъдещи цели.
"Москва е представена както в регионални, така и в големи международни рейтинги, в които успешно се конкурира с най-големите мегаполиси в света", заключи ръководителят на отдела./източник:РИА Новости

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 2725