EUR 1.9558
USD 1.6095
CHF 1.8157
GBP 2.2025
CNY 2.4848
you tube
mobile version

Мащабно сливане в света на телекомуникациите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мащабно сливане в света на телекомуникациите

mail17:33 | 02.05.2018прегледи 2020 коментарикоментари 0


След години на преговори T-Mobile и Sprint обявиха едно от най-мащабните сливания в сектора на телекомуникациите, съобщава "Блумбърг".

Обединената компания, която ще приеме името T-Mobile, ще бъде позиционирана като силен конкурент на двата най-големи оператора в САЩ - Verizon и AT&T.

Главният изпълнителен директор на T-Mobile Джон Леджър, който ще оглави обединеното дружество, заяви, че компанията планира да достави "най-добрата по капацитет мрежа в историята на САЩ".

Той допълни, че компанията ще наеме хиляди хора в опит да създадат национална мрежа, която ще постави Съединените щати като лидер в предоставянето на 5G свързаност.

Неотдавнашен доклад от изследователската фирма Analysys Mason показва, че лидери в това направление са Китай и Южна Корея, а не Съединените щати, които понастоящем са водещи в развитието на 5G.

Сделката ще обедини третият и четвъртият по големина доставчици на безжични услуги в страната. Sprint беше оценена на 26 милиарда долара на база последната цена на затваряне на акциите на компанията, а T-Mobile - на 55 милиарда долара. Сделката оценява Sprint близо до най-актуалната цена на затваряне на акциите от 6.50 долара.

Припомняме, че Sprint и T-Mobile започнаха да обсъждат сливане още през 2014 г., но го отхвърлиха като вариант поради притеснения за регулаторните предизвикателства на администрацията на президента Обама.

Сливането на двете компании идва на фона на значителни обединения в телеком сектора в САЩ.  AT&T е в процес на придобиване на Time Warner, която притежава и CNN. Резултатът от това сливане на стойност 85 млрд. долара зависи от дело във федералния съд, което предстои да бъде решено.


Тагове: САЩ, компании
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България на 60-то място в световния износ

11:05 | 06-08-20 | 1114