EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Ловеч: Търсят се квалифицирани кадри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ловеч: Търсят се квалифицирани кадри

mail09:03 | 27.01.2020прегледи 1040 коментарикоментари 0


Увеличено е търсенето на квалифицирана работна ръка в Ловешка област, въпреки че безработицата в региона е значително над средната за страната, съобщи Светла Доровска от дирекцията "Регионална служба по заетостта" - Ловеч.
По думите й през миналата година най-много безработни, регистрирани в бюрата по труда, са били наети в преработващата промишленост, но голямо търсене на работна ръка има и в сферата на строителството.
"Фирмите, които са на територията на региона, имат нужда от квалифицирана работна ръка, макар и не с професионално образование. Достатъчно е да са отворени към възможност за обучение. В тази насока бюрата по труда предлагат такива възможности за обучение на безработни лица", добави Доровска.
Тя каза още, че квалифицирани работници се търсят и в машиностроенето, образованието и здравеопазването.
Средното равнище на безработица в Ловешка област през миналата година е било 9,2 процента, или с 3.6 процентни пункта над това за страната. Продължително безработните лица над 1 година са 34.1 на сто от всички регистрирани.
Постъпили на работа през годината са 5229 безработни, а заявените свободни работни места - общо 3957. Най-много свободни работни места в бюрата по труда са заявени от преработващата промишленост.

БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg