EUR 1.9558
USD 1.7262
CHF 1.7999
GBP 2.1866
CNY 2.4342
you tube
mobile version

Кюстендил: ПЧИ са 42 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кюстендил: ПЧИ са 42 млн.евро

mail15:08 | 23.12.2016прегледи 907 коментарикоментари 0


Преките чуждестранни инвестиции в предприятията от нефинансовия сектор в област Кюстендил за миналата година възлизат на 42 млн. евро, което е с 3,4 процента по-малко в сравнение с предходната година. Това съобщиха от териториалната статистика в Кюстендил.
Делът им в общия размер на направените чуждестранни инвестиции в страната е 0,2 на сто. По размер на чуждестранните инвестиции област Кюстендил заема двадесет и шесто място в страната, следвана от областите Силистра и Монтана.
Най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлените предприятия в областта - 23,9 млн. евро, като повече от половината от тях са в раздел "Производство на текстил и облекло; обработка на кожи; производство на обувки и други изделия от обработени кожи без косъм".
В сектор "Операции с недвижими имоти" са инвестирани 11,8 млн. евро. В сектора на услугите /търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети; транспорт, складиране и пощи; хотелиерство и ресторантьорство/ са инвестирани 5 млн. евро.
Най-много преки чуждестранни инвестиции са направени в предприятията на територията на община Кюстендил. Намаление на направените чуждестранни инвестиции е отчетено в община Сапарева баня.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg