EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

КФН иска спиране на 30 сайта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КФН иска спиране на 30 сайта

mail20:13 | 03.10.2019прегледи 406 коментарикоментари 0


Kомисията за финансов надзор е изпратила искане до председателя на Софийския районен съд да спре достъпа до 30 сайта, които предлагат инвестиционни услуги, за които нямат лиценз.

Още на 17 септември регулаторът е решил да публикува списък на сайтовете, които не са преустановили предлагането на инвестиционни услуги и дейности от лица, които нямат право. По закон с публикуването на решението в интернет страницата на Комисията за финансов надзор (КФН) сайтовете се считат за уведомени и ако в 3-дневен срок не преустановят дейността, регулаторът отправя искане до съда.

КФН посочва, че до решението за публикуване се е стигнало след множество жалби, сигнали и запитвания, свързани с онлайн платформи за търговия с финансови инструменти, притежавани или оперирани от дружества, които не притежават издаден лиценз от КФН. Жалбите от физически лица са предимно от чужди граждани и са за загуба на значителни суми, инвестирани чрез част от интернет платформите.

“В хода на извършените проверки се установява, че голяма част от собствениците на сайтовете са чуждестранни юридически лица, регистрирани и установени в офшорни зони”, пишат от ведомството, оглавявано от Бойко Атанасов.


Тагове: КФН, сайтове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 694