EUR 1.9558
USD 1.6107
CHF 1.8128
GBP 2.2050
CNY 2.4903
you tube
mobile version

КТБ:Не участваме в проекта "Карадере"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КТБ:Не участваме в проекта "Карадере"

mail15:07 | 21.03.2014прегледи 1188 коментарикоментари 0


Корпоративна търговска банка не участвува в проекта за строителство на хотелски комплекс в местността Карадере и няма отношение към инвеститора - фирмата  „Мадара Юръп”, съобщава в писмо до медиите банката.
Банката „категорично възразява срещу опитите на съпредседателя на политическа партия „Зелените“ Петко Ковачев да внушава свързаност на инвеститора в проекта за строителство на хотелски комплекс в местността Карадере - фирма „Мадара Юръп”, с КТБ АД.”
Според Петко Ковачев и он лайн медии банката участва в проекта чрез Людмил Гачев, който е бил член на Съвета на директорите на Корпоративна търговска банка АД в периода 1993-1995 г.
Банката отбелязва, че настоящият екип от директори и мажоритарният собственик Цветан Василев поемат управлението и надзора на банката през 2000 г. и нямат нищо общо нито с управлението, нито със собствеността на КТБ АД в предишни периоди.

В съобщението се допълва, че в момента Людмил Гачев е съветник на австрийската „Хипоинвестмънтбанк“. „Хипоинвестмънтбанк“ и „Алфа финанс холдинг" на Иво Прокопиев кандидатствали през 2008 г. за банков лизенз, но БНБ им отказа, допълва прессъобщението на КТБ.


 


Тагове: КТБ, Карадере
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg