EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Китай: фабриките за маски работят непрекъснато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: фабриките за маски работят непрекъснато

mail09:45 | 04.02.2020прегледи 986 коментарикоментари 0


Макар фабриките в Китай да остават празни, заради карантината, свързана с ограничаване на новия коронавирус, тези, произвеждащи маски работят на пълна пара, тъй като продукцията им е сред най-нужната. Китай произвежда около 50 процента от маските в световен мащаб, но настоящото разпространение на вируса увеличи драстично вътрешното търсене, създавайки огромен натиск върху индустрията, съобщава Радио Китай.

„Всички носят маски – от медицинския състав до обикновените хора. Маски се сменят всеки ден, така че търсенето им буквално експлодира, довеждайки до временен недостиг", коментира Ли Линшън, председател на Асоциацията на производителите на неплетени и индустриални текстилни продукти.

В окръг Дзинсиен, провинция Дзянси, има 136 компании, специализирани в производството на медицинско оборудване, в които работят над 60 000 души. До миналия четвъртък, независимо, че почивните дни за традиционната Нова година бяха удължени до 10 февруари, те са възстановили работата си.

„Правителството оказва максимална подкрепа за закупуването на суровини и отпускането на субсидии", коментира Чън Дзиен, който ръководи отдела за наука, индустрия и информационни технологии на Дзинсиен. Властите на окръга са получили 3,5 милиона юана (507 хил. долара), за да помогнат на компаниите да купят нужните за производството материали. Някои от фирмите плащат по 600 юана допълнително на ден на служител.

По данни на Министерството на промишлеността и информационните технологии, в окръг Дзинсиен се произвеждат ежедневно по 8 милиона маски. Оттам очакват с подновяването на работа на повече компании, недостигът да бъде преодолян.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg