EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Извънредно заседание на ЕП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Извънредно заседание на ЕП

mail18:35 | 23.03.2020прегледи 9736 коментарикоментари 0


Председателят на ЕП и лидерите на политическите групи решиха чрез писмена процедура да проведат извънредно пленарно заседание следващия четвъртък, 26 март, в Брюксел.

Председателят и лидерите на политическите групи в Парламента (Председателският съвет) проведоха неформален обмен на мнения в четвъртък сутринта. Те писмено одобриха предложението на председателя на ЕП Давид Сасоли за свикване на извънредна пленарна сесия следващия четвъртък, 26 март, в Брюксел, за да се обсъдят и гласуват първите три законодателни предложения на Европейската комисия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 в държавите членки на ЕС.

Председателят на ЕП Давид Сасоли заяви: „Европейският парламент изпълнява своето задължение и ще продължи да го изпълнява. Парламентът трябва да остане отворен, защото вирусът не може да разруши демокрацията. Ние сме единствената европейска институция, избрана от нейните граждани и искаме да продължим да ги представяме и защитаваме“.

В дневния ред:

Инвестиционната инициатива за реакция по отношение коронавируса, която ще предостави на държавите членки 37 милиарда евро от средствата за сближаване за справяне с последиците от кризата,

законодателно предложение за разширяване на обхвата на Фонда за солидарност на ЕС, за да обхване извънредните ситуации в областта на общественото здраве,

предложение на Комисията за спиране на така наречените „призрачни полети“, причинени от избухването на COVID-19.

Важно е Европейският парламент да приеме тези три предложения бързо, за да предостави конкретна подкрепа на гражданите на ЕС и на държавите членки в тази безпрецедентна ситуация.

Бюрото на Европейския парламент ще приеме конкретни мерки за тази сесия, за да гарантира, че гласуванията могат да бъдат организирани от разстояние.

Това пленарно заседание ще замени официално сесията, предвидена за 1-2 април.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg