EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Европроекти за 38 млн.лв. на община Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европроекти за 38 млн.лв. на община Пловдив

mail11:10 | 17.12.2020прегледи 322 коментарикоментари 0


Община Пловдив подписва договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ за саниране на пет сгради. Проектът е петият и последен от проектните предложения по ОП "Региони в растеж" на обща стойност 38 милиона лева. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров. Стойността на последният договор е 3 692 629 лева.
В края на октомври Община Пловдив е подписала договор и за реализацията на проект "Подобряване на градската среда в Зона с потенциал за икономическо развитие "Гладно поле" на стойност 11 886 112 лева, като и за трите обособени позиции са избрани изпълнители.
Одобрен и подписан е договор за реконструкция, преустройство и изграждане на две детски градини - нов корпус за пет групи на ДГ "Зорница" в район "Южен" и нова сграда за шест групи на ДГ "Каменица" в район "Северен". Общата стойност е 8 660 036 лв. Вече са избрани изпълнители за двете детски градини, но не е сключени договори с тях, тъй като имам подадени жалби до КЗК.
Одобрено е и проектно предложение "Обновяване на градската среда в Община Пловдив - 2020-2023 г." и очакваме сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ, допълва Димитров. По думите му предстои обявяването на процедури по ЗОП за избор на изпълнители. Той е насочен към ремонт на улици и тротоари, облагородяване на междублокови пространства и детски площадки, изграждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване.
В процес на изпълнение е и проектът за изграждане на социални жилища на обща стойност 7 165 650 лева. Реализацията на проекта предвижда строителство на нова сграда с цел осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението и други граждани в неравностойно положение, се казва още в съобщението.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg