EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Държавните служители в Гърция са над 1 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавните служители в Гърция са над 1 млн.

mail13:20 | 23.07.2010прегледи 1696 коментарикоментари 0


Държавните служители в Гърция са над 750 хиляди и всички те са на заплати от държавния бюджет, сочат данни от започналото преди дни преброяване на чиновниците в страната, което приключва днес, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Етнос".
До снощи са били преброени 680 394 служители. На този етап преброяването е обхванало държавните служители от министерствата, общините и работещите на граждански договори,  а след това през есента ще бъдат преброени и работещите в държавните предприятия. Изчисленията показвали, че сумарно работещите в държавния сектор вероятно ще надхвърлят един милион.
Най-голям е броят на чиновниците в министерствата на образованието и отбраната, следват полицията, държавният застрахователен институт и министерствата на финансите и здравеопазването. В. "Етнос" коментира, че по този показател Гърция е една "държава мамут".                                 
Гръцкото правителство реши да организира преброяване на държавните служители и да създаде единен център за плащания в държавния сектор в рамките на усилията за
подобряване на функционирането на държавата.
Получените по електронен път данни ще бъдат сравнени с тези на организациите за социално осигуряване, за да се гарантира надеждността на информацията.
Целта на създаването на единен център за плащания е "за първи път да се състави пълна картина на приходите в целия държавен сектор, което ще позволи по-добър контрол на държавните разходи", се казва в съобщение на финансовото министерство.
Изправена пред мащабна криза заради огромния си държавен дълг, миналия месец Гърция подписа с ЕС и МВФ меморандум, по силата на който се ангажира да предприеме редица мерки за строги икономии и структурни реформи в замяна на международни заеми на обща стойност 110 млрд. евро за срок от три години.                



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965