EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Договор на Mastercard с българската myPOS

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Договор на Mastercard с българската myPOS

mail16:45 | 06.03.2020прегледи 3810 коментарикоментари 0


Mastercard и българската компания myPOS подписаха стратегическо партньорство, което цели засилено въвеждане на технологиите за картови разплащания сред малките и средни предприятия (МСП) в Европа. МСП са основният играч в европейската икономика. Според данни на ЕК за периода 2018/2019, те представляват 99.8% от активните нефинансови бизнеси. Въпреки това, възможността за плащане с карта в тези предприятия все още не е достатъчно развита. Това от части се дължи на липсата на подходящи за МСП технологични решения за приемане на картови разплащания, но от друга и на липсата на информираност за ползите от картите и съществуващите разплащателни алтернативи. Използването на този тип технологични решения ще подпомогне търговците за достигане до по-голям брой клиенти и до ускорено развитие на бизнеса им.

Според специално проучване на Mastercard, върху нуждите и предизвикателствата на МСП сектора в страните от ЦИЕ, малките и средни предприятия в България през 2018 представляват 91,8% от активния бизнес в икономиката. Новооткритите малки и средни бизнеси често виждат като препятствие придобиването на ПОС терминал поради различни изисквания и регулации, както и поради липса на знания за използването на новите технологични продукти, предлагащи платежни услуги и решения. В същото време, по данни на Mastercard за разпространението на ПОС терминалите в България през 2019, става ясно, че почти всички запитани търговци (93%) са въвели възможността за електронно плащане в предприятията си, поради засилено търсене от страна на клиентите. Основаната в България компания myPOS адресира именно улесняването на достъпа до ПОС терминал за търговците в малкия и среден сегмент, предлага незабавно усвояване на получените средства и достъп до допълнителни платежни услуги при необвързващи  и гъвкави условия. Откакто компанията оперира на българския пазар броят на търговците в страната, използващи myPOS решенията, надхвърля 6 000.

myPOS оперира в 7 европейски държави, където е предпочитано платежно решение от вече 100 000 малки и средни бизнеси. Според данни на Staista, броят на МСП в Европа надхвърля 25 млн., а от тази бройка повече от 23 млн. са микро бизнеси, които имат нужда от достъпни и гъвкави платежни решения.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg