EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Ден на българския капиталов пазар в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ден на българския капиталов пазар в Лондон

mail15:12 | 18.05.2017прегледи 950 коментарикоментари 0


Над 100 представители на повече от 80 международни инвестиционни компании и фондове участват в Деня на българския капиталов пазар, който се провежда днес в Лондон. Сред представените, най-значими инвестиционни компании и фондове са: Barclays, Citi, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, Manulife, RBS, Renaissance Capital и T. Rowe Price International.

Целта на форума, организиран от Българска фондова борса-София в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е да запознае чуждестранните инвеститори с възможностите, които предлага страната ни и капиталовия пазар в частност, както и със специален акцент за възможностите за инвестиции в 11 български компании – Агрия Груп Холдинг, Български фонд за недвижими имоти, Експат Капитал, Елана Агрокредит, Корадо България, Монбат, Сирма Груп Холдинг, Софарма, Софарма Трейдинг, Спиди и Феърплей Пропъртис.

„Радваме се, че успяхме да съберем толкова много и от най-високо световно ниво инвеститори, и да насочим вниманието им към България като предпочитана дестинация в Източна Европа за техните вложения. Убедени сме, че българският капиталов пазар има какво да предложи на тези инвеститори, някои от които са разпознали възможностите му, а други обмислят конкретни стъпки. Днешният форум е част от активната политика на БФБ-София и следва мерките от Стратегията за развитие на българския капиталовия пазар.“, каза в приветствието си Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

В откриването по-рано днес участваха още Н. Пр. Константин Димитров – посланик на Република България във Великобритания, Фил Бенет – първи вицепрезидент на ЕБВР.

Форумът, продължава следобед с индивидуални срещи между ръководствата на българските компании и инвеститори.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg