EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

В Пловдив започна „ТексТейлър експо“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Пловдив започна „ТексТейлър експо“

mail09:25 | 08.11.2019прегледи 486 коментарикоментари 0


В Пловдив бе открито „ТексТейлър експо“, която се провежда  от 7 до 9 ноември 2019 г. в Международен панаир с участието на 75 фирми, организации, средни и висши училища  от  осем държави. Специален гост е дизайнерът  Иван Донев, който вече има световно признание.

Текстилната и модната промишленост  са сред най-динамично развиващите се  отрасли у нас, каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. В тях работят 90 000 души, производството на облекло формира 7.1% от добавената стойност в българската икономика, а на текстил  – още 1.7%, припомни  той. Индустрия 4.0 е в тази изложбена зала, тук е показано последно поколение машини, с чиято помощ добрите дизайнерски идеи ще носят нова добавена стойност, подчерта  той.

„ТексТейлър експо“ вдигна значително нивото на българската мода и вдъхновява  младите хора, които искат да се развиват в тази област, подчерта в своето приветствие Иван Донев. Догодина изложението ще бъде още по-хубаво, бе категоричен  той. Известният творец даде старт на Конкурса за млади дизайнери, който ще популяризира нови таланти и авторски марки.

„ТексТейлър експо 2019“ показва естетическите търсения и технологичните иновации в модната индустрия, затова е полезно за специалистите и интересно за широката публика, заяви д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. 

Индустриалната част на изложението представя  оборудване, консумативи и услуги за производството, висококачествени изделия, като платове, конци и прежди, аксесоари, готови облекла, трикотаж, бельо, текстил за дома и за хотели. За първи път се включват  логистични компании.  Акцент е присъствието на десет големи фирми от Китай, каза д-р Иван Соколов.

Почитателите на модата ще бъдат впечатлени от авангардните колекции,  разработени от утвърдени творци и от студенти. Те може да се видят  в Дизайнерската зона, на щандовете и на дефилетата на 8 ноември. Сред участниците е Паулина Цветанова, наложила собствена марка в Берлин.

Актуалните тенденции са тема и на презентации от съпътстващата програма. Тя включва също семинари с бизнес насоченост, разглеждащи нови модели за производство и маркетинг в текстилната и модната индустрия.

Експонатите на „ТексТейлър експо 2019“  са разположени в палата 13.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg