EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Във В. Търново дискутират атернативно отопление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Във В. Търново дискутират атернативно отопление

mail09:10 | 12.09.2019прегледи 481 коментарикоментари 0


Община Велико Търново инициира кръгла маса, дискусия и обществени консултации относно първия по рода си за България интегриран проект за подобряване на качеството на въздуха. Една от основните мерки, които инвестиционното намерение на София, Велико Търново, Бургас, Монтана, Русе и Стара Загора предвижда, е реализацията на Схема за преход към алтернативни форми на отопление. Крайната цел е подмяна на старите печки на домакинствата и поетапното им преминаване от отопление на дърва и въглища към други източници, щадящи околната среда.

Конкретно за Старата столица проектът „Българските общини работят заедно за подобряването на качеството на атмосферния въздух“ предвижда поетапната смяна на 70 печки в пилотната фаза, както и на още 478 стари отоплителни уреди в основната фаза. Финансирането е осигурено по програма Life+ на Европейската комисия.

Всички въпроси, свързани с условията за участие в Схемата за преход към алтернативни форми на отопление, проведеното социологическо проучване, териториалния обхват на проекта, необходимите документи и заявления, както и сроковете им за подаване, ще бъдат обсъдени на кръглата маса. Тя ще се състои на 20 септември /петък/ от 11,00 ч. в Нова зала на Община Велико Търново.

Проектът „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ ще бъде реализиран в периода от 2019 до 2024 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg