EUR 1.9558
USD 1.6711
CHF 1.8306
GBP 2.1628
CNY 2.4905
you tube
mobile version

Вижте реновирания подлез в Подуяне

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вижте реновирания подлез в Подуяне

mail14:45 | 07.01.2013прегледи 2076 коментарикоментари 0


Млади инженери, завършили Лесотехническия университет, реновираха подлез в район Подуяне, София, в рамките на обучението им по програма „Учебна компания за студенти” на Джуниър Ачийвмънт България. Подлезът се намира под бул. Ботевградско шосе и ул. Сава Цонев и е реализиран по техен проект, спечелил първо място в конкурс за „Най-добра бизнес идея“ на образователната организация.
Сред първите посетители на ремонтираното съоръжение бяха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Те поздравиха младежите за идеята и изпълнението й, и отчетоха подобренията, разглеждайки снимки на подлеза преди ремонта.

Екипът работи по проекта в продължение на две години и половина, провокиран от идеята да предостави архитектурни решения, които подобряват градската среда, като я правят по-безопасна и приятна. За реализирането му младежите основават учебната компания „I like design”, която работи в център по предприемачество в Лесотехническия университет по проект на МИЕТ, и с идейния си проект печелят журито на Джуниър Ачийвмънт България. В последствие те представят проекта пред кмета на Столична община и получават одобрение за реализацията му. Следва одобрение на конкретния проект за подлеза в район Подуяне и реализиране от фирма-подизпълнител, под надзора на екипа на “I like design”. За изпълнението на проекта студентите получават напътствия и подкрепа от проф. Владимир Пиралков, Лесотехническия университет и активната помощ на район Подуяне с кмет Ева Митова.
„Програмите на Джуниър Ачийвмънт България помагат на стотици млади хора да реализират идеите си и да приложат знанията си на практика”, каза Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „Проектът на „I like design” е само един от многото успешно реализирани идеи на студенти, обучаващи се по нашите програми. Радваме се, че нашите възпитаници показват все по-добра предприемаческа култура и мислят за решения в полза на обществото,” допълни г-жа Стойчева.
Програмата „Учебна компания за студенти” е базирана на модела на европейската програма JA-YE Startup Programme, която от своя страна следва методологията на най-дълго съществуващата и утвърдена програма на Джуниър Ачийвмънт – „Учебна компания”, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 3365