EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Видин: Трудова борса с немски фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: Трудова борса с немски фирми

mail08:15 | 09.09.2019прегледи 365 коментарикоментари 0


За първи път във Видин се проведе трудова борса с участието на германски компании от област Ортенау, съобщават от видинското кметство. Борсата, която събра стотици видинчани търсещи работа, се проведе в Конферентния център на Областната администрация. В инициативата се включиха 11 компании от област Ортенау и една организация, която представлява 170 фирми от германския регион.
Работодателите представиха свободните си работни позиции и условията за кандидатстване, а експерти от организацията за регионално развитие на област Ортенау информираха за възможностите за професионална реализация. По време на трудовата борса посетителите се запознаха и с дуалната форма на обучение в Германия и интересът към нея бе голям, основно от страна на учащи се от Видинска област.
Трудовата борса се организира в рамките на визитата на немска делегация, водена от областния управител на Област Ортенау - Франк Шерер, по покана на областния управител на Област Видин - Албена Георгиева.

Кметът на община Видин Огнян Ценков отбеляза, че инициативата е плод на едно съвместно сътрудничество, иновация, която ще има успех. И това е много добър начин да се запознаят гражданите с възможностите за работни места, социални придобивки, трудови възнаграждения от германска страна, а представителите на реалния сектор да осъществят полезни контакти, каза още кметът.
Трудовата борса бе открита от областния управител Албена Георгиева и нейния колега Франк Шерер.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg